здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8в
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с двигателят - свещите са в масло
Collapse
X
-
Re: проблем сас двигатела- помагаите
Първоначално публикувано от vachev73здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8вБивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
Thank you, VFTI, thank you!
Comment
-
Re: Проблем с двигателят - свещите са в масло
Първоначално публикувано от vachev73здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8в
Закарай я при хора дето са виждали Алфа
УспехАR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS
Comment
-
Re: Проблем с двигателят - свещите са в масло
Първоначално публикувано от vachev73здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8в
Центровката се прави на 1-ви цилиндър на 0 градуса/ГМТ/ с индикатор за да си сигурен.Белезите са на валовете на 2 цилиндър-представляват нещо като чертички.След като докараш валовете на белезите,на скоростната кутия има отвор на самия кожух има белег като триъгълник.На маховика има 2 белега-една черта и 1 точка/дупка/.Зацепваш на чертата.Не се притеснявай че валовете могат да мръднат-2 оборота на коляновия вал са 1 оборот на валовете.Слагаш веригата /обтегача да е охлабен/Задния вал 1 зъб преди белега го поставяш-като опънеш обтегача вала си идва на мястото.Ако не можеш да събереш веригата, на валовете има болтчета с гайки.развиваш ги.Валовете стоят на белезите, а ти въртиш само зъбните колелета.Обтягащ веригата,правиш 1-2 оборота за проверка като докараш белезите.Слагаш капакаи газ.
Успех колега.АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS
Comment
-
Точно така се прави, но ...
При мен нямам (или не съм го видял 4-5-те пъти, когато съм паркирал на белези валовете) триъгълен белег на скоростите;
Точка(дупка) на маховика имам, но чертичка 99% не.
Затова при паркирани валове, за най-сигурно, може да се чукне по 1 белег на маховика и скоростите. Явно, "майсторите", които са наиграли колегата не са го направили и са разместили ситуацията и се е получил тоя резултат.
Нагледно, за какво е писал колегата chokoladka_73:
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
Comment