Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателят - свещите са в масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с двигателят - свещите са в масло

здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8в

И МОЯТА Е 1.8 ТС И ПАК СА МИ ЦЕЛИТЕ СВЕшТИ В МАСЛО
    СЪшТИЯ УИ
    AlFa RoMeO 155 1.8 twin spark 16v

Comment

Re: проблем сас двигатела- помагаите

Първоначално публикувано от vachev73
      здравеите помагаите защото и аз вече незнам какво да я правя тази алфа пак не ми се продава , проблема е такьв като закарах колата и нямаше нищо но аз и смених гарнитурата на главата и ми направиха клапаните че малко чукаха и ми смениха гумичките на клапаните и от там трагна проблема сега колата пуши и като изкарах свещите целите са вав масло и едва работи казаха ми че сигорно било от неправилно сложена верига и от там си е загибила центровката , а като я закарах си работеше перфектно само чукаха клапаните и незнам какво да правя помагаите ще сам ви много благодарен за вашата информация,двигатела е 1.8тс 8в
      Може да е от некадърно поставени гумички
      Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
      Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
      Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Колега палиш колата и отиваш на Карловско шосе при Митко Брадата,тои е човека.
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Re: Проблем с двигателят - свещите са в масло

Здравеи колега.Сто процента е от калпави майстори.Имах същия проблем-половин година...в чудо се видях и колата димеше, свещите черни и в масло, цапаше ги яко.
          Закарай я при хора дето са виждали Алфа
          Успех
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Re: Проблем с двигателят - свещите са в масло

Ако не ти се дават пари- след като свалиш капака на клапаните и разкачиш веригата/ връзваш я в двата края да не се изхлузи в картера./
            Центровката се прави на 1-ви цилиндър на 0 градуса/ГМТ/ с индикатор за да си сигурен.Белезите са на валовете на 2 цилиндър-представляват нещо като чертички.След като докараш валовете на белезите,на скоростната кутия има отвор на самия кожух има белег като триъгълник.На маховика има 2 белега-една черта и 1 точка/дупка/.Зацепваш на чертата.Не се притеснявай че валовете могат да мръднат-2 оборота на коляновия вал са 1 оборот на валовете.Слагаш веригата /обтегача да е охлабен/Задния вал 1 зъб преди белега го поставяш-като опънеш обтегача вала си идва на мястото.Ако не можеш да събереш веригата, на валовете има болтчета с гайки.развиваш ги.Валовете стоят на белезите, а ти въртиш само зъбните колелета.Обтягащ веригата,правиш 1-2 оборота за проверка като докараш белезите.Слагаш капакаи газ.
            Успех колега.
            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Точно така се прави, но ...
              При мен нямам (или не съм го видял 4-5-те пъти, когато съм паркирал на белези валовете) триъгълен белег на скоростите;
              Точка(дупка) на маховика имам, но чертичка 99% не.
              Затова при паркирани валове, за най-сигурно, може да се чукне по 1 белег на маховика и скоростите. Явно, "майсторите", които са наиграли колегата не са го направили и са разместили ситуацията и се е получил тоя резултат.
              Нагледно, за какво е писал колегата chokoladka_73:

75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
              X